Metode simple și practice de economisire a banilor | Împrumut.md

Cum să economisești bani. 10 metode simple și practice

bancuta-cu-monede-economii-credit-impotecar

Atunci când ne gândim la economii, mulți dintre noi nu ne dăm seama de unde să începem. Există mai multe acțiuni pe care le poți întreprinde pentru a reuși să pui bani deoparte, de la deschiderea unui cont de economii, până la investiții pe termen lung.

În continuare îți prezentăm 10 metode de economisire a banilor, pe care le poți pune în aplicare, fără a trece la măsuri dramatice.

  1. Nu stabili reguli prea stricte și drastice

Chiar dacă poate părea o soluție bună să începi să economisești mult și deodată, la fel ca în cazul dietelor prea restrictive, aceasta nu se dovedește a fi o idee bună pe termen lung. Regulile drastice impuse brusc pot deveni prea greu de respectat.

  1. Stabilește un buget lunar și revizuiește-l o dată la câteva luni

Să realizezi o estimare a cheltuielilor lunare, dar fără să detaliezi inutil, este extrem de important. Categoriile de cheltuieli generale, precum „Mâncare”, „Îmbrăcăminte și încălțăminte”, “Utilități” și „Divertisment”, sunt mai mult decât suficiente. De asemenea, după câteva luni de la crearea bugetului, este recomandat să îl reevaluezi pentru a putea ajusta sumele cheltuite.

  1. Notează toate cheltuielile

Deși poate părea contra ideii de a avea numai câteva categorii generale, acest pas este esențial pentru a observa pe ce anume se duc bani pe care ai putea să îi pui deoparte. De asemenea, această practică te poate ajuta în a renunța la cheltuieli care nu sunt necesare, cum ar fi abonamente pe care nu le utilizezi sau comenzi periodice pe care le faci din obișnuință.

  1. Planifică săptămâna în avans

Cu cât ești mai bine pregătit și știi mai multe detalii despre săptămâna care te așteaptă, cu atât scad șansele de a avea nevoie să plătești pentru servicii sau livrări rapide, taxe considerabil mai mari față de cele obișnuite.

  1. Coordonează-ți cumpărăturile majore cu perioadele de reduceri anuale

De obicei, mall-urile și magazinele mari au reduceri sezoniere. De exemplu, costumele de baie pot fi mai ieftine spre sfârșitul verii, când magazinele trebuie să facă loc pentru colecțiile noi de toamnă. La fel se întâmplă cu adidașii și tenișii în luna noiembrie, când trebuie să se facă loc pentru încălțările de iarnă. 

  1. Pune deoparte bancnotele/monedele de 1, 2 sau 5 lei pe care le primești rest

De multe ori, poate apărea tentația de a cumpăra ceva, oricât de mic sau ieftin ar fi, numai pentru că ai acei câțiva lei în buzunar. Dar în timp, acei 5 lei se pot aduna în sume mari de bani, motiv pentru care cel mai bine este să îi pui deoparte, într-un loc mai puțin accesibil.

  1. Evită să salvezi datele cardului în browser

Chiar comoditatea s-ar putea să te salveze de cheltuieli inutile. Dacă trebuie să te ridici de pe scaun sau de pe canapea atunci când dorești să cumperi ceva de pe Internet s-ar putea să reevaluezi necesitatea achiziției respective și, dacă ajungi la concluzia că nu este vorba despre ceva absolut necesar, să renunți la această achiziție și te alegi și cu o economisire de bani.

  1. Nu cumpăra mâncare porționată

Mâncarea deja feliată sau ambalată individual presupune procese în plus realizate de producător, ceea ce înseamnă un preț final mai mare pentru tine. Achiziționează bucăți mai mari pe care să le feliezi acasă sau cere felierea lor după cântărire.

  1. Optează pentru mâncare congelată

De cele mai multe ori, carnea și legumele congelate sunt mai ieftine. Acest lucru se datorează faptului că producătorul și magazinul trebuie să treacă prin mai puține procese pentru a o livra într-o stare perfectă. De asemenea, aceste produse sunt și mai proaspete de obicei, pentru că sunt congelate imediat, din starea prooaspătă.

  1. Nu te descuraja dacă treci peste limita din buget

Mai ales în primele luni, se poate dovedi destul de dificil să te ții de buget, exact așa cum ai planificat. Important este să nu renunți la acesta, mai ales că este o practică ce se dovedește a fi utilă pe termen lung.

Urmând chiar și câteva din aceste idei de economisire a banilor, în câteva luni rezultatele te vor surprinde plăcut. 

Nu panica dacă suma economiilor în prima perioadă nu este foarte mare! Acest proces necesită răbdare! Iar dacă a apărut o situație în care ai nevoie urgent de bani, ia în considerare  accesarea unui credit de consum. Împrumut md are oferte avantajoase de creditare, indiferent de care ar nevoile tale, poți obține un credit cu buletinul online, direct de la tine de acasă, sau chiar un credit ipotecar. Condițiile de aplicare și eligibilitate sunt extrem de simple, astfel ca tu să îți poți rezolva urgențele fără mari dureri de cap.

Articole asemănătoare: