E clar lucru că atunci când decizi să iei un împrumut, trebuie să iei și câteva decizii importante care vor avea un impact major asupra viitorului tău. Cât ai împrumutat, ce tip de dobândă alegi, ce produs bancar, pentru ce perioadă și… în ce monedă. În acest articol îți prezentăm avantajele și dezavantajele unui credit online, adică cel în lei, precum și cele ale unui credit în valută, adică cel în euro. Și pentru că nu există o soluție universală, vom explica și de ce. Dar, mai întâi de toate, să aflăm despre împrumuturile în lei!
Despre creditele în lei
De obicei, companiile de microfinanțare oferă posibilitatea contractării unui credit în lei sau valută, pentru a se preta pe comoditatea și nevoile consumatorilor. Cu toate acestea, ar fi bine să ții cont de faptul că împrumutul pe care îl iei trebuie să fie în moneda în care ai veniturile.
Dar totuși, ce este un credit în lei? Ei bine, cel mai frecvent creditul în lei este un credit de consum și fără gaj. În acest sens, se analizează cererea într-un termen scurt și clientul poate primi banii în aceeași zi. Astfel, acesta nu necesită acte și proceduri suplimentare.
De exemplu, noi la Împrumut.md, oferim până la 35 000 lei cu un termen de 24 luni. Rata dobânzii este fixă și clientul are aceeași rată lunară pe toată perioada contractului. Astfel că, pentru acest credit, clientul are nevoie de buletin de identitate valabil, să fie rezident al Republicii Moldova, fără credite în restanță și cu venit suficient pentru a putea achita lunar creditul.
De cele mai multe ori, creditul în lei se oferă pentru necesități de familie, călătorii, reparații, vacanțe sau refinanțare. Dacă vorbim de refinanțare, atunci noi oferim o sumă mai mare pentru a închide alte credite active ale clienților. Astfel, acesta rămâne cu doar un credit, achită mai puțin și respectiv are mai puține griji financiare.
De regulă, analiza pentru luarea unui împrumut durează un termen relativ scurt și clientul primește rapid o decizie. În cazul unei decizii pozitive, acesta semnează contractul și alte anexe, iar ulterior primește banii. De exemplu la Împrumut.md, pentru creditul în lei, avem 0% comisioane. De asemenea, sunt mai multe modalități de a primi banii (Bănci Comerciale, Poșta Moldovei, terminale de plată), iar în aceeași ordine avem modalitățile de plată.
Cu toate acestea, acest tip de credit presupune achitările în lei conform graficului de rambursare, de aceea responsabilitatea trebuie să fie maximală!
Despre creditele în valută
Să începem cu faptul că creditul în valută e creditul pe termen lung și cu gaj. În calitate de gaj se acceptă bunurile imobile de tip locativ (locuință, apartament), care sunt deja în exploatare. În acest sens, clienții pot primi până la 50 000 de euro și termenul de 120 de luni.
La Împrumut.md analizăm toate tipurile de venit și avem scop acordarea creditelor performante. Acest credit are o conexiune cu cursul valutar și clientul achită în dependență de cursul valutar. Comparativ cu creditul în lei, avem o rată flotantă a dobânzii și rata lunară poate fi diferită pentru perioadele viitoare.
Cu toate acestea, aici e prezentă o procedură de acordare mai complexă, și anume faptul că se aplică la serviciile notariale, cadastrale, iar ulterior se ajunge și la acordarea banilor. În acest sens, ca garanție pe dosar avem imobilul despre care am vorbit mai sus.
Concluzie
Ideea de bază ar fi că moneda în care îți încasezi veniturile va decide care este cea mai bună soluție de creditare pentru tine. Cu toate acestea, chiar dacă majoritatea moldovenilor au venituri în lei, specialiștii de la Împrumut.md îți recomandă totuși să analizezi ambele oferte de creditare disponibile. Iar în final, pentru a ajunge la o concluzie personală, ia la rând fiecare tip de credit și documentează-te corect din surse veridice. În această ordine de idei, dacă decizia ta va fi un împrumut rapid online, atunci noi, cei de la Împrumut.md, îți stăm la dispoziție oricând pentru o consultație profesionistă!