Cum să-ți plănuiești bugetul pentru renovarea locuinței | Împrumut.md

Sfaturi utile cum să-ți plănuiești bugetul pentru renovarea locuinței tale.

calculator-finante-locuintei-imprumut

Motivele pentru care ne dorim renovarea unui apartament pot fi multiple, fie că nu mai corespunde nevoilor noastre, fie că vrem să ieșim puțin din rutină și simțim nevoia unei schimbări. Oricare ar fi motivația pentru renovarea apartamentului, putem face acest lucru și cu bugete limitate.

Un buget adecvat pentru renovare locuință  este foarte important, mai ales dacă planifici să aplici pentru un împrumut pentru renovare. Dacă nu iei în calcul toate costurile la început, s-ar putea să te trezești în mijlocul reparației și să fii nevoit să cumperi materiale, dar banii împrumutați au fost epuizați. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să eviți această situație neplăcută. 

Elaborează un plan 

Este foarte important să știi exact ce vrei înainte de a te apuca de treabă. Notează-ți dorințele și nevoile pe o foaie de hârtie. Abia după ce ai făcut acest lucru, pentru fiecare cameră pe care vrei să o renovezi îți vei da seama care ar trebui să fie bugetul alocat, iar pe baza acestuia poți să stabilești priorități și să găsești soluții pentru a-ți renova apartamentul ieftin.

Calculează costurile totale

După ce ai făcut lista cu toate modificările pe care le vrei în fiecare cameră, a sosit momentul să le grupezi pe categorii și să vezi ce costuri totale ai. Iată care sunt principalele categorii de cheltuieli:

  • Instalațiile electrice și sanitare – dacă locuiești într-un bloc destul de vechi și nu le-ai mai schimbat, este cazul să investești în instalații noi. Cu ocazia asta poți muta prizele și întrerupătoarele unde vrei;
  • Materialele de construcții – această listă o vei face cu cei de la firma de construcții;
  • Parchet, gresie și faianță – trebuie să cumperi cu aproximativ 10% mai mult din fiecare decât suprafața totală pentru că la tăierea plăcilor vor apărea și pierderi;
  • Uși și geamuri termopane – cumpără geamuri și uși de calitate superioară, deoarece sunt destul de greu de schimbat, iar operațiunea va implica și reparații repetate;
  • Obiecte sanitare – la fel ca și în cazul ușilor și geamurilor, încearcă să cumperi obiecte de calitate superioară, pentru a le schimba cât mai rar;
  • Mobilă – dacă nu te încadrezi în buget, poți să achiziționezi mai întâi doar strictul necesar;
  • Electronice și electrocasnice – la fel ca și mobila, cele care nu sunt strict necesare se pot cumpăra ulterior; 
  • Accesorii și decorațiuni – multă lume uită să treacă în buget draperiile, perdelele, dar și alte elemente decorative, care sunt oarecum opționale, dar încununează opera.

În cazul în care costurile ți se par prea mari, te poți întoarce oricând la lista de modificări și fie renunți la unele dintre lucrări, fie alegi alternative mai ieftine. Nu uita că mai trebuie să adaugi și costurile firmei de construcții pentru lucrările executate.

Dacă totuși nu dorești să sacrifici nimic de pe listă, poți solicita credite pentru reparație casă, mai ales că știi deja cât te va costa toată lucrarea.

Ai grijă la alegerea echipei de meseriași

Ultimul cost este cel al manoperei. Înainte de a alege firma cu care dorești să lucrezi, solicită cel puțin 3 oferte. În această sferă, prețurile diferă destul de mult. Totodată, cere recomandări de la prietenii sau colegii de serviciu care au renovat recent. Chiar dacă aceste firme vor avea prețuri mai mari, vei avea certitudinea unei lucrări bine făcute.

Supraveghează lucrările

Implică-te direct după ce ai semnat un contract cu compania și s-a început lucrul. În primul rând, supraveghează munca, pentru a te asigura că meșterii lucrează eficient. În același timp, poți participa activ făcând lucrări mici, acest lucru îți va economisi din buget. Nu în ultimul rând, vei evita situațiile neplăcute în care echipele de muncitori instalează obiecte în locuri greșite. 

Renovarea unei case nu este deloc ieftină, așa că trebuie să planifici din start toate cheltuielile până la cel mai mic detaliu, mai ales dacă vrei să obții un credit pentru îmbunătățirea locuinței. Deci, înainte de a începe lucrul, notează toate modificările necesare, calculează bugetul necesar și caută cel puțin 3 firme de construcții care să-ți ofere un cost al lucrărilor. Începe lucrările de renovare când vremea este caldă, mai ales dacă planifici lucrări de renovare la exterior, care vor trebui supravegheate și care depind direct de vreme. Ținând cont de aceste câteva sfaturi, procesul de renovare a casei va fi mult mai ușor și mai simplu decât te-ai fi așteptat. Iar pentru oricare din grijile tale financiare, ne poți contacta oricând pentru orice nevoi – credite de consum, credite auto, imobiliar, servicii de refinanțare credite cu întârzieri, toate la cele mai avantajoase condiții, doar la Împrumut Md.

Articole asemănătoare: